Heerlijk zonnetje met strak blauwe lucht, een pak sneeuw op straat, voorjaarsbloemen in het park of rood gekleurde bomen langs het fietspad. Alle seizoenen hebben zo hun eigen charmes en iedereen heeft zo zijn of haar voorkeur. Als fotograaf kun je alle jaargetijden echt prachtig fotograferen en de mooiste foto’s maken. Maar deze schitterende seizoensplaatjes zijn helaas minder geschikt voor de woningpresentatie op Funda…

Typische seizoensfoto’s 

Wat is de natuur toch mooi en eigenlijk in elk seizoen. Mooie wolken, sneeuw op de bomen, tulpenvelden in verschillende kleuren, een regenboog, oranje bladeren in het bos, kastanjes op de grond, jonge zwanen in het water. Als fotograaf kun je je hart ophalen, maar als vastgoedfotograaf ben je niet altijd even blij met het wisselvallige weer. Voor een vastgoedfotograaf speelt het weer een belangrijke rol en probeer je zoveel mogelijk rekening te houden met het weer. Mooi daglicht werkt altijd heel prettig en ziet er natuurlijk uit, dat zie je meteen terug op de foto’s. In makelaarsland heb je rustige en drukke tijden, maar de woningverkoop gaat altijd door. En het fotograferen van de woningen dus ook. Of het nu mooi weer is of niet…

Mooi weer foto’s op Funda 

Voor vastgoedfotografie heb je het liefst helder daglicht, dat geeft de mooiste plaatjes en een natuurlijke uitstraling. Op een sombere dag kun je binnen nog eens een lampje aanzetten, maar als het buiten regent, zien de foto’s er meteen treurig uit. En wat dacht je van de sneeuw, zo tijdelijk en niet echt fijn om je huis zo te presenteren op Funda. Het liefst zien we graag wat groen op de foto’s, toont altijd lekker fris. In het voorjaar en in de zomer is het bij uitstek de geschikte tijd om een woning te verkopen. Maar mocht het echt niet anders kunnen, dan kunnen de foto’s tijdelijk geplaatst worden. Je kunt er dan ook voor kiezen om een gezellige foto van de binnenkant als hoofdfoto te plaatsen. En zodra het kan, snel nieuwe foto’s laten maken en de woningpresentatie op Funda aanpassen met een stralende foto van de buitenkant. Die gouden eerste indruk, daar doe je het voor!

TIP
Ben jij van plan om jouw woning te verkopen en heb je nog even de tijd? Dan is het advies om in de mooiste tijden van het jaar jouw woning te verkopen. Met dat heerlijk lente- of zomerzonnetje spatten je foto’s echt van het scherm!

Meer verkooptips nodig? Of ben je op zoek naar een vastgoedfotograaf? Schakel Jacx Vastgoedpresentatie in! Met de laatste stylingtips is de woning op z’n best gepresenteerd en wordt de fotoshoot echt een succes. Vraag naar de mogelijkheden.