Houten staat bekend om haar diversiteit aan nieuwbouwwoningen, maar Houten Castellum blijft toch wel een heel bijzonder nieuwbouwproject. Deze grote nieuwbouwwijk in mediterrane sfeer biedt ruimte aan 850 woningen en appartementen, voor jong en oud en voor elke wat wils. Op het plein vind je diverse  horecagelegenheden en in het midden een gezellig winkelcentrum voor alle dagelijkse boodschappen en zelfs meer dan dat. Want Castellum heeft zelfs een eigen treinstation met fietstransferium. Deze prachtige wijk met vele voorzieningen is echt een aanwinst voor Houten Zuid. 

Houten Castellum is een woon- en winkelgebied dat geheel omringd is door water. Aangrenzend aan dit water zijn er statige grachtwoningen gebouwd die variëren in hoogte, kleur en detail. Enkele woningen hebben zelfs een veranda. In Houten Castellum is het dus elk seizoen genieten. In de zomer waan je je met de sfeervolle veranda’s en de bootjes in het water echt in vakantiesfeer. En in de winter zit je midden in een winters tafereel. Echt een prachtige combinatie van woning en natuur!