Op het bedrijventerrein De Meerpaal in Houten wordt momenteel een nieuwe productiehal van de Koninklijke Nederlandse Munt gebouwd. De Munt is nu nog gevestigd in het monumentale pand van de Rijks Munt aan de Leidseweg 90 in Utrecht. Het toekomstige gebouw aan De Rede in Houten komt op een eiland te liggen en is omringd door water, voor de veiligheid is dit echt een pluspunt. Aan dit hypermoderne pand kun je nu wel zien dat daar straks muntgeld wordt gemaakt. De gevels zijn al grotendeels voorzien van goudkleurige gevelplaten die het gebouw een warme uitstraling geven. Gezien de historie van De Munt en de bijzondere architectuur van het gebouw is het echt een aanwinst voor Houten. Deze bijzondere gebouwen zijn bij uitstek geschikt voor vastgoedfotografie.

Eind maart 2020 is het schitterende gebouw aan de Gouden Hoon officieel in gebruik genomen. De nieuwe locatie is één van de veiligste plekken van Nederland, genaamd “The Dutch Vault” – de kluis van Nederland. Op foto 6 (lucht met witte wolken) is de hoofdentree met de bijzondere glazen pui en puntgevel te zien. Deze foto is op woensdag 1 april 2020 speciaal gemaakt op verzoek van de Koninklijke Nederlandse Munt ten behoeve van het officiële persbericht van de KNM. 

Alle bouwactiviteiten zijn achter de rug en het terrein rondom het gebouw ligt er netjes bij. De parkeerplaatsen zijn af, de boompjes zijn gepland, het grondwerk is geëgaliseerd, het gras is ingezaaid, de hekken zijn geplaatst en alle containers zijn weggehaald. Half mei 2020 was het de hoogste tijd om het eindresultaat van dit unieke architectonische gebouw vast te leggen. De laatste foto’s laten een fantastisch gebouw zien met rondom een fraai aangelegd en groen bedrijfsterrein. Op deze foto’s is ook het gebruikte plaatmateriaal goed te zien en met het zonnetje erop geeft dit een heel fraai effect. Echt een geweldig gebouw, complimenten! 

PS.
Bij dit briljante pand ontbrak eigenlijk nog 1 foto… de populaire avondfoto. En deze is tevens gemaakt met het hoogtestatief om nog meer effect en beleving aan dit prachtige bedrijfspand mee te geven.