Onlangs het verzoek gekregen om een compleet gerenoveerd appartement te fotograferen voor de verhuur. Een super leuke opdracht voor een vastgoedfotograaf en dan zijn wij natuurlijk direct enthousiast. Maar wat doe je als het appartement leeg staat en welke oplossing bied je dan om de woning zo aantrekkelijk mogelijk te presenteren op Funda?

Verbouwd en klaar voor de verhuur
Onlangs het verzoek gekregen om een fotoshoot te verzorgen voor een appartement in Bussum met prachtig uitzicht op de Bussumerheide. Het appartement is compleet verbouwd en voorzien van een nieuwe pvc vloer, fraaie glazen deuren met zwart metalen kozijnen, een L-vormige keuken compleet met apparatuur en sanitair in neutrale tinten, tijdloos dus. Echt een plaatje en helemaal gereed om te verhuren. Nou ja, bijna gereed, nu alleen de foto’s nog.

Inrichten met karton
De fotoshoot van het verbouwde appartement was bedoeld voor de woningpresentatie op Funda. Het appartement wordt ongemeubileerd verhuurd, prachtig verbouwd, maar wel ongezellig leeg dus. En als professioneel vastgoedstylist en fotograaf spring je in dit soort situaties daar natuurlijk gelijk op in en geef al snel het advies om de woning  te laten inrichten. Een ingericht appartement verkoopt en verhuurt immers veel beter dan een lege woning. Verhuurder vond dit een goed idee en zijn wij aan de slag gegaan met een plan de campagne voor de inrichting met kartonnen meubels en sfeervolle woonaccessoires.

Laat zien zoals het is
Druk doende met het plan voor de inrichting, voelde het toch niet helemaal goed. Het appartement wordt ongemeubileerd verhuurd en de eerste huurder staat over een paar dagen al op de stoep. Het appartement wordt dus puur alleen voor de fotoshoot ingericht om een mooie fotorapportage te presenteren op Funda voor de toekomstige verhuur. Tja, stel je richt het appartement sfeervol in, maakt foto’s van de stijlvolle inrichting met alles erop en eraan en haalt de woning daarna weer leeg. Plaatst de foto’s op Funda en er komen straks potentiële huurders kijken. Wat treffen zij dan aan …. een leeg appartement. Ondanks dat het vaak in de tekst staat opgenomen dat de woning leeg wordt opgeleverd, is het toch niet zoals het op de foto’s is weergeven. Voor de kijkers een grote teleurstelling dus. En dat is nou net niet de bedoeling. De foto’s moeten een realistische weergave zijn en een goed beeld geven van de werkelijkheid, het appartement laten zien zoals het ook echt is.

Floorplanner plattegronden
Inrichten is voor deze opdracht dus niet de beste optie, maar wat dan wel? Hoe kun je nou op een leuke manier laten zien hoe prachtig dit appartement is, dat het zeer praktisch is ingedeeld en geschikt is voor een grote doelgroep. Met de ingetekende plattegrond van Floorplanner natuurlijk. Hiermee kun je niet alleen goed laten zien wat de indeling van het appartement is, maar ook de mogelijkheden voor de inrichting in 2D en 3D. De verhuurder vond dit echt……

  “Een briljant idee!”

Stylen met woonaccessoires
Maar ja, dan sta je nog een leeg appartement te fotograferen…. dus om een beetje gezelligheid in het appartement te brengen zijn alle kamers gestyled met puur alleen wat woonaccessoires, passend bij de sfeer en de gebruikte kleuren en materialen in het huis. Het appartement is zodanig aangekleed dat mensen op de foto’s zien dat het leeg is en de plattegronden geven een goede impressie van de mogelijkheden en potentie van het appartement. Een uitstekende combinatie!


TIP

Sta jij op het punt om een woning of appartement leeg te verkopen of te verhuren? Denk dan eens aan de mogelijkheid om de woning te laten inrichten met kartonnen of echte meubels, aangevuld met stijlvolle woonaccessoires. Ingericht verkoopt en verhuurt nu eenmaal beter dan leeg. Of maak je liever gebruik van de sfeervol ingetekende plattegronden in 2D en 3D voor de woningpresentatie op Funda? Je zult zien dat het werkt!

Het inrichten van een (model)woning voor de verkoop of verhuur is essentieel. De woning krijgt hiermee direct sfeer en laat de potentie van het huis zien. De ingetekende plattegronden geven een goed overzicht van de indeling en de mogelijkheden. Twijfel je wat voor jou de beste keuze is? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Voor elk budget is een oplossing mogelijk om het gewenste eindresultaat te behalen!