Als je voor een woning de verkoopstyling én de fotografie mag verzorgen, dan is dat echt genieten. Het hele huis mooi maken naar je eigen idee en dit dan ook nog eens op de gevoelige plaat vastleggen, zoals jij het hebt bedoeld. Het is natuurlijk altijd afwachten wat de verkopers hebben gedaan met jouw advies voor het herstellen, opruimen en schoonmaken van de woning. Maar als je in de woning komt en alles ziet er spik en span uit, dan is de basis al goed en kun jij als stylist en vastgoedfotograaf de puntjes op de i zetten. Een gouden combinatie!

 

Verkoopstyling Adviesgesprek
Vaak weten verkopers al wel een beetje wat er moet gebeuren in en rondom de woning. Maar toch blijven er aandachtspunten waar ze zelf nog even niet aan hebben gedacht. In een huis waar geleefd wordt ligt vaak speelgoed, hangen tekeningen aan de deur, staat er vuile vaat op het aanrecht, liggen er gebruikte handdoeken in de badkamer, ligt er kleurrijk beddengoed op de bedden en hangt de was te drogen aan het wasrek. Hele normale zaken in het dagelijkse leven, maar voor de fotoshoot en de bezichtigingen dienen dit soort dingen netjes te worden opgeruimd en kunnen sommige zaken net even anders. Tijdens het rondje door het huis krijgen verkopers tips en tricks hoe ze dit het beste kunnen doen en laat je verkopers zien waarom verkoopstyling zo belangrijk is. Handige weetjes voor herstelwerkzaamheden, de juiste kamerindeling, het kleurgebruik per kamer, het opruimen van bepaalde spullen en het schoonmaken zijn dan zeker van harte welkom.

Buitenfotografie
Vaak moeten de foto’s op korte termijn worden gemaakt omdat het huis as soon as possible de markt op moet. Voor de woning in Hooglanderveen was het verzoek om de buitenfoto’s te maken op de dag van het verkoopstyling adviesgesprek. Dan was er weinig kans op regen en zou het zonnetje schijnen. Geen probleem, maar ook dan is het fijn als de woning van buiten er al goed en verzorgd uitziet. En dat was ook zo! Het schilderwerk strak in de lak en schoon, de ramen gelapt en de bloempotten gevuld met verse planten. En het weer? Tijdens het adviesgesprek kwam het zonnetje inderdaad al door, werden de straten droog en konden de buitenfoto’s worden gemaakt. En dan mag een foto van de plaatselijke speeltuin natuurlijk ook niet ontbreken. 

Het weer
Een heldere dag met af en toe wat wolken is uitstekend weer voor het maken van foto’s. Bij vastgoedfotografie speelt de belichting namelijk een belangrijke rol. Niet alleen voor buiten, maar ook voor binnen. Door een goede timing en soms met een beetje geluk, pak je de beste momenten voor de fotoshoot en dat zie je dan direct terug op de foto’s. Vaak vindt de binnen- en buitenfotografie op dezelfde dag plaats. Maar als het weer op een andere dag beter is, het huis er klaar voor is en de klant het graag wil, dan probeer je zo flexibel mogelijk te zijn voor het allerbeste eindresultaat.

Verkoopstyling
Vaak hebben de verkopers na een paar dagen alle tips uitgevoerd en ziet de woning er verzorgd, opgeruimd en schoon uit. Dan is het tijd voor de finishing touch en kan de verkoopstylist de puntjes op de i zetten. De woning wordt dan gestyled en aangekleed met woonaccessoires in neutrale en rustige kleuren omdat dit bij een grote doelgroep in de smaak valt en zij zich snel in de woning zullen thuis voelen. Alle ruimtes van het huis worden bekeken en waar nodig aangevuld met sfeervolle accessoires. Zo kun je een kale zithoek gezellig maken met bijzettafeltjes, vaasjes, kussens en een woonkleed. En worden de bedden netjes opgemaakt met spreien, kussens en een zacht plaid. Daarmee is de woning op en top gepresenteerd en helemaal klaar voor de fotoshoot!

Binnenfotografie
Nu alles binnen ook op de juiste plek staat en sfeervol is aangekleed is de woning zoals gezegd verkoop klaar en kunnen er foto’s worden gemaakt. Met af en toe het zonnetje in de woonkamer en helder licht door de ramen loop je met veel plezier door de woning en probeer je alle pluspunten en fraaie details zo mooi mogelijk vast te leggen. Op Funda zie je vaak overzichtsfoto’s om te laten zien wat de indeling van de woning is en detailfoto’s van bijvoorbeeld de openhaard of keukenapparatuur. Samen geven zij een realistische weergave van de werkelijkheid en een goed beeld van de woning.

Aantrekkelijke woningpresentatie
Met alleen het opruimen van de woning of alleen de verkoopstyling kom je er niet. Het valt of staat met een goede samenwerking tussen verkoper en stylist. Door alle inspanningen van de verkoper voor het herstellen, opruimen en schoonmaken van de woning, kan de verkoopstylist met de styling en fotografie de juiste puntjes op de i zetten. Alles bij elkaar maakt dit de gouden combinatie voor een aantrekkelijke woningpresentatie om het huis snel en voor de beste prijs te verkopen. Koper blij met een mooi huis, verkoper blij met een mooie prijs!

TIP
Bij de verkoop of verhuur van een woning is het advies van een vastgoedstylist van essentieel belang. Het zijn net die dingen waar jezelf niet aan hebt gedacht, maar die geïnteresseerden direct opvallen. Niet alleen op de foto’s die op Funda staan, maar zeker ook bij de bezichtigingen zie je direct het verschil. Een stylist is echt van toegevoegde waarde bij de verkoop of verhuur van een huis!

Ben jij van plan om binnenkort jouw huis te gaan verkopen of verhuren? Ben je al aan het opruimen, maar kun je nog wel een aantal stylingtips gebruiken? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Met tips en tricks is het huis zo op orde en kunnen daarna de puntjes op de i worden gezet. Een gouden combinatie om het beste eindresultaat te behalen!