Het zijn bizarre tijden, de hele wereld is in de ban van het Corona-virus. Er zijn drastische maatregelen genomen, zo ook in Nederland. Gezondheid staat op dit moment voorop en we proberen er met z’n allen het beste van te maken. Creativiteit, contact houden, inspireren en positief blijven. Dat helpt in deze onzekere tijd!

 

Creativiteit
Veel mensen werken thuis en helpen zo verdere verspreiding van het virus te voorkomen. Diverse branches zijn hard getroffen door de maatregelen, zij hebben hun deuren moeten sluiten. Terwijl in andere branches de creativiteit wordt aangeboord om zo goed mogelijk hun werkzaamheden uit te kunnen voeren. Een voorbeeld is de makelaardij. Op Funda is een video van de woning nu echt een must en een ‘persoonlijke’ bezichtiging op afstand via videobellen is vandaag de dag geen uitzondering. Goede alternatieven om de verkoop en aankoop van woningen toch gestaag door te laten gaan. En zo probeert iedereen zijn eigen weg te vinden en er het beste van te maken.

Styling en fotografie
De woningmarkt is voor mij bekend terrein volg ik dagelijks op de voet. In deze branche assisteer ik mensen bij het aantrekkelijk presenteren van hun woning voor de verkoop of verhuur. Met veel enthousiasme geef ik vastgoedstyling advies en maak ik fotorapportages voor plaatsing op Funda. Daarnaast krijg ik ook energie van het fotograferen van woningen en bedrijfsgebouwen met een bijzondere architectuur of panden die door de ligging aan water of groen een fraai plaatje geven. In deze lastige tijd kun je heel goed online verkoopstyling advies geven en vastgoed van de buitenkant fotograferen is ook geen probleem. Heel fijn om in deze moeilijke tijd toch met je vak bezig te kunnen zijn en waarbij je de huidige maatregelen in de aanpak van het virus goed kunt hanteren. Met het prachtige voorjaarsweer en de bloesem in bloei is het buiten dan toch heel even genieten 😉

Interessant netwerk
Het interessante vak van verkoopstylist en vastgoedfotograaf heb ik geleerd bij de Vastgoedstyling Opleiding. Een online opleidingsinstituut gespecialiseerd in vastgoedpresentatie waarbij je je eigen tijd kunt indelen, je toch persoonlijk contact hebt en deel uitmaakt van een community. Bij deze opleiding krijg je les van de docenten Liesbeth Oldeman en Ursula Ouwerkerk, twee keurmerkstylisten die door jarenlange ervaring experts zijn geworden in woningpresentaties. Daar leer je de kneepjes van het vak om professioneel vastgoedstylist en vastgoedfotograaf te worden. Er worden regelmatig online kenniswebinars gehouden en Live Inspiratie Sessies georganiseerd. Hierbij heb je persoonlijk contact met de docenten en kun je ook de andere community-leden persoonlijk ontmoeten. Een super efficiënte opleiding, waarbij je ook nog eens mag aansluiten bij een heel interessant netwerk!

Positief blijven
Door de Vastgoedstyling Opleiding heb ik niet alleen een interessant vak geleerd, maar heb ik ook waardevolle contacten gelegd. In de Vastgoedstyling community kun je kennis delen, ideeën uitwisselen, inspiratie opdoen en bijpraten over dit prachtige vak en de huidige markt natuurlijk. Je kunt op elk moment van de dag o.a. via een handige app contact zoeken met de docenten en de andere professionele verkoopstylisten en vastgoedfotografen. En dat helpt mij enorm om in deze bizarre tijd contact te houden, van gedachten te wisselen, ‘gewoon’ door te gaan en vooral positief te blijven.

Share the story, inspire others

Inspirerend
Door de bizarre tijd waarin we nu leven kan het zijn dat je straks op het punt komt om iets anders te moeten gaan doen. Dit hoeft niet altijd negatief te zijn. Soms komen er in het leven minder leuke dingen op je pad, waar je later toch heel positief op terug kunt kijken. Ze zeggen wel eens “Waar er een deur dicht gaat, gaat er ook altijd weer eentje open”. Op dit moment zie je de mooiste initiatieven voorbij komen. Iedereen gaat er op zijn eigen manier mee om en deelt zijn verhaal om anderen op welke manier dan ook te inspireren. Prachtig om te zien!

Pak die kans
Wat ik eigenlijk wil zeggen is dat ik door deze opleiding en de community enthousiaste mensen heb leren kennen met dezelfde interesse, nieuwe contacten heb gelegd en er leuke samenwerkingen tot stand zijn gekomen. Vooraf had ik natuurlijk nooit kunnen denken dat ik door deze opleiding deel zou uitmaken van deze waardevolle community en dit alles mijn bedrijf en eigen ontwikkeling alleen maar ten goede zou komen. Dus komt er in je leven iets moois voorbij waar je direct enthousiast over bent, twijfel dan niet en pak die kans met beide handen aan. Het leidt vaak tot de mooiste dingen! Ik kan alleen maar zeggen dat ik super blij ben dat ik deze stap heb gezet. Dagelijks veel werkplezier en met alle fijne mensen om mij heen blijf ik in contact. Ook nu!