Als je zo een dagje op pad bent in een nieuwbouwwijk om de woningen van een woningontwikkelaar te fotograferen, kom je altijd wel even in gesprek met de bewoners. Vriendelijke mensen die even een praatje komen maken en nieuwsgierig zijn wat je aan het doen bent en waarvoor de foto’s worden gebruikt. Als je dan uitlegt dat je in opdracht van Brummelhuis aan het fotograferen bent, dan is het voor de meeste mensen als snel goed.  Soms is men dan zó enthousiast, dat je dan spontaan wordt uitgenodigd om ook de bijzondere achtertuin te komen bewonderen. 

 

Het complete plaatje
Het voorjaar is voor mij persoonlijk gezien de mooiste tijd om te fotograferen. De bomen en struiken zijn verschillende tinten groen en als je een goede dag uitzoekt, dan wordt je vaak ook nog getrakteerd op een mooie blauwe wolkenlucht. Zelf vind ik het mooi als je niet alleen sec de woning fotografeert, maar daar ook nog de sfeer van de omgeving aan meegeeft. Een woning aan het water krijgt direct karakter als je die vanaf de overkant fotografeert met zo’n mooie rietkraag ervoor. En die oude karakteristieke bomen voor de deur maken de woning direct een stukje volwassener. De woonomgeving is vaak net zo belangrijk als de woning zelf en met een foto van het straatbeeld kun je zo het complete plaatje en de sfeer van de wijk laten zien.

Enthousiaste bewoners
Het leuke van mijn werk als vastgoedfotograaf is dat je altijd onverwacht verrast wordt door de mooiste plekjes en dat je regelmatig met aardige mensen in contact komt. Als je door een nieuwbouwwijk loopt en serieus aan het fotograferen bent, dan zijn er altijd wel mensen die even een praatje met je komen maken. Als je dan uitlegt dat je namens woningontwikkelaar Brummelhuis op pad bent,  dan vinden ze het al snel goed. Daaruit blijkt dat de bewoners veel woonplezier ervaren, trots zijn op hun woning en dit met alle liefde willen laten zien. Een aantal is soms zo enthousiast en gastvrij dat je daar zelfs hun huis van de voorkant en ook nog de prachtige achtertuin mag fotograferen. Dit levert dan niet alleen leuke gesprekken op, maar ook nog eens prachtige beelden. 

“Beautiful places and nice people. That’s why I love my job so much!

Bijzondere uitzichten
De meeste huizen liggen echt prachtig, maar enkele woningen hebben wel een heel bijzonder en uniek plekje gekregen. Als je soms voorbij een woning loopt, kun je vaak niet bedenken welke tuin erachter ligt. Maar als je dan een kijkje in de achtertuin mag komen nemen, dan wordt je echt blij verrast. De zonnige achtertuinen die ik heb mogen bewonderen hebben niet alleen een vrije ligging aan het water, maar hebben ook nog eens weids uitzicht over de landerijen of grenzen zelfs aan een prachtig natuurgebied. Dat is elke dag en in elk jaargetijde genieten van de natuur, de vogels en het unieke uitzicht. Echt heel bijzonder!

Volop genieten
Het fotograferen van vastgoed is mijn grote passie, in alle vrijheid de mooiste composities vastleggen en ondertussen genieten van de omgeving en het mooie weer. En door het contact met de mensen krijg ik nog meer energie van mijn werk. Even dag zeggen, een praatje maken over het weer en natuurlijk ook over de wijk, de ligging en het prachtige huis waar zij met heel veel plezier wonen. Het enthousiasme van de mensen en het vertrouwen dat je krijgt om hun waardevolle bezit en hun nieuwe thuis te mogen fotograferen, maakt het voor mij telkens weer een feestje om op pad te gaan. Met een goed gevoel over de foto’s en een prachtige dag met leuke gesprekken, rij ik weer met een voldaan gevoel terug naar huis. 

Het eindresultaat van de woningfotografie in Meppel is binnenkort te bewonderen in de Portfolio op deze website.