Sommige panden zijn op zich al heel bijzonder om te mogen stylen en te fotograferen. Villa Rietvink in Laren is zo’n voorbeeld. Deze karakteristieke kantoorvilla die dateert uit 1926 is in 2017 van buiten en van binnen hoogwaardig en karaktervol gerenoveerd met behoud van diverse stijlkenmerken en originele details. En dat is heel goed gelukt kan ik zeggen! De villa met rieten kap is op zich al een plaatje, maar als je meer over de geschiedenis leest en dan nogmaals door het pand loopt en alle kleurrijke kantoorkamers, doorkijkjes en details bekijkt, dan snap je het precies.

De geschiedenis 

De villa fungeerde in eerste instantie als woonhuis, dokterspraktijk, wederom woonhuis, districtskantoor van Rijkswaterstaat en notariskantoor, daarna raakte het pand in 2011 in verval. Sloop wordt gelukkig voorkomen en leidt tevens tot het aanwijzen van een gemeentelijk monument. Na een grondige verbouwing in 2017 voldoet de villa nu weer aan het hedendaagse comfort en kon de interieurstyling plaatsvinden, waarbij het authentieke gevoel en uitstraling van de villa behouden is gebleven.

De interieurstyling 

Na een verbouwing van een jaar was het tijd voor de interieurstyling en de beurt aan interieurontwerpster. En mijns inziens is hier goed over nagedacht en veel aandacht aan besteed, dat zie je zo. De indeling, het materiaal- en kleurgebruik en het behoud van de vele authentieke details brengen de geschiedenis weer tot leven. Daarnaast is het gebruik van stijlvolle meubels en fraaie woonaccessoires een waardevolle aanvulling en dat maakt het plaatje helemaal compleet. Het groene trappenhuis met fraaie balustrade, de authentieke details zoals glas in lood ramen, de rode Bibliotheek, het schilderwerk, de blauwe Notariskamer met Delftsblauwe wandtegels, openslaande deuren en de vele balkons onder de rieten kappen brengen je even terug in de tijd. Alle vertrekken hebben dan ook een naam gekregen met een link naar de vroegere bestemming, zoals garage, notariskamer, commissiekamer, herenkamer en bibliotheek. Origineel!

Genieten 

Mijn enthousiasme voor authentieke panden, of het nu een woonhuis is of kantoor, is met mijn bezoek aan deze fantastische kantoorvilla alleen maar groter geworden. Ondanks het feit dat ik onlangs de villa voor het eerst heb bezocht en totaal niet bij de verbouwing of interieurstyling betrokken ben geweest, kan ik alleen maar zeggen dat het allemaal heel mooi is gedaan en dat het voor mij echt genieten was om deze kantoorvilla van buiten en binnen te fotograferen.

Fotografie

De kantoorvilla is met 1.000 m² best royaal te noemen. Het kost dan ook wel even tijd om de fotostyling van alle ruimtes te verzorgen en ze daarna van hun beste kant te fotograferen. Het zijn natuurlijk niet alleen de kantoorkamers, maar ook de algemene ruimtes en details die je wilt vastleggen om een complete vastgoedpresentatie te kunnen overhandigen. Maar met zo’n uniek en sfeervol pand doe ik dat natuurlijk met alle liefde en plezier 😉

TIP
Spreken de foto’s je aan en ben je toevallig ook nog op zoek naar een representatieve kantoorruimte in Laren? Bekijk dan de vastgoedpresentatie op Funda in Business en bel voor meer informatie en/of een afspraak voor bezichtiging. Je zou hier maar een werkplek hebben!

Ben jij ook betrokken bij de verhuur of verkoop van bijzondere woningen of bedrijfsruimten en is het tijd om ze eens goed in de schijnwerpers te zetten? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Met fotostyling en gedegen fotografie krijgt jouw onroerend goed ook meerwaarde! Vraag naar de mogelijkheden.