Een vastgoedfotograaf kan voor verschillende doelen worden gevraagd om foto’s te maken. Afhankelijk van de opdrachtgever gaat het vaak om het fotograferen van bestaande woningen voor Funda, opgeleverde of toekomstige nieuwbouwprojecten. Een belangrijk onderdeel van deze fotorapportages is de omgevingsfotografie. Met deze foto’s wil je graag iets extra’s laten zien, een sfeerbeleving meegeven. Je koopt ten slotte niet alleen een woning, je krijgt er ook gelijk de woonomgeving bij cadeau.

Funda

Als je het verzoek krijgt om een woning te fotograferen voor Funda, dan gaat het veelal om een bestaande woning. De woning wordt dan van buiten en binnen gefotografeerd. De buitenfoto’s geven een goed beeld van de straat, het type woning en de bijbehorende buitenruimte. Met de interieurfotografie laat je de bijzonderheden van de woning zien, welke ruimten en voorzieningen deze heeft en wat de staat van onderhoud is. Een aantal sfeerbeelden mogen zeker ook niet ontbreken, die zijn een waardevolle toevoeging aan de fotorapportage.

Nieuwbouwproject

Bij vastgoedfotografie van nieuwbouwprojecten gaat het niet alleen maar om hoe de woning eruit ziet. Tegenwoordig spelen ook duurzaamheid en de prettige leefomgeving een belangrijke rol. Wat is het verhaal achter deze nieuwbouwwijk, zijn de woningen toekomstbestendig en welke praktische voorzieningen zijn er. Als de woningen worden gebouwd in een bestaande wijk, dan kun je vaak gebruik maken van de aanwezig voorzieningen. Grotere nieuwbouwwijken in de buitengebieden krijgen steeds vaker speelplekken voor de kinderen, een aantal buurtwinkels voor de dagelijkse boodschappen, maatschappelijke voorzieningen zoals een gezondheidscentrum en soms ook een eigen supermarkt. Fijn om te weten als je een nieuwbouwhuis gaat kopen!

Leefomgeving

Nieuwbouwwijken worden steeds mooier, functioneler en duurzamer. En dat is niet voor niets. Want projectontwikkelaars willen graag innoverende projecten maken en ook een steentje bijdragen aan natuur en milieu. Met het creëren van duurzame woningen vergroot je niet alleen het comfort en woonplezier, maar is er ook meer aandacht voor schone, veilige en prettige woongebieden en leefomgevingen. En dat is in deze tijd heel waardevol én noodzakelijk!

“Voor een succesvolle verkoop zijn professionele omgevingsfoto’s echt goud waard!”

Het complete plaatje

Met omgevingsfotografie maak je het plaatje altijd compleet. Er gaat bij mij dan ook geen rapportage de deur uit zonder omgevingsfoto. Of het nu een fotorapportage voor de verkoop is of voor de bedrijfsportfolio, ik laat altijd graag zien welke voorzieningen er in de buurt te vinden zijn. Naast de speelplekken, scholen, sportclubs, recreatiemogelijkheden en winkelstraatjes, kijk ik ook graag naar de bereikbaarheid. Het plaatje moet echt kloppen, alles voor een complete en aantrekkelijke presentatie.

Omgevingsfotografie

De vraag naar omgevingsfoto’s kunnen verschillende doelen hebben. Bij de verkoop van nieuwbouwwoningen is het fijn om de belangstellenden alvast een goed beeld te geven van de toekomstige woonplaats en woonomgeving. De omgevingsbeelden kunnen voor alle verkoop- en marketing doeleinden worden ingezet en geven direct de juiste sfeer aan de projectpresentatie. Bij projectfotografie voor de portfolio gaat het er juist om dat je aan potentiële samenwerkingspartijen kunt laten zien welke recente en innoverende gebiedsontwikkelingen er allemaal zijn gerealiseerd. Een goedgevulde beeldbank is echt onmisbaar!

 

TIP
Voor het werven van potentiële kopers kunnen de omgevingsfoto’s heel goed worden gebruikt voor op de projectwebsite, in nieuwsitems, de nieuwsbrief, online promotie via social media en natuurlijk in de brochure. Professionele foto’s zijn echt goud waard en leveren een grote bijdrage aan een succesvolle verkoop.

Zijn er al projecten bekend waarbij de gebiedspromotie binnenkort gaat starten? En wil je dit project graag in de schijnwerpers zetten? Dan ben je vast op zoek naar een vastgoedfotograaf die je daarbij kan helpen. Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Voor professionele vastgoed- en omgevingsfotografie die op het juiste moment zijn gemaakt!

Houten Castellum
Houten Castellum
Houten Castellum