Op dit moment is er een groot tekort aan woningen en daarom zullen er in de komende jaren een flink aantal nieuwbouwhuizen moeten worden bijgebouwd. Drukte alom bij de projectontwikkelaars. En om alle activiteiten tijdens het gehele verkooptraject zo efficiënt mogelijk te laten verlopen is goed verkoopmanagement essentieel. Er gaan verschillende nieuwbouwprojecten in korte tijd in verkoop en dit vraagt aandacht voor de juiste planning en afstemming. Een vastgoedcoördinator die alles in goede banen leidt en extra support kan verlenen in drukke tijden is daarbij meer dan welkom.

Nieuwbouwwoningen

De hectische woningmarkt is volop in het nieuws en dat er iets moet gebeuren aan het woningtekort is zeker. Om de woningmarkt weer een beetje vlot te trekken zullen er in de komende jaren flink wat nieuwbouwwoningen moeten worden bijgebouwd. Aannemers en projectontwikkelaars doen hun uiterste best, maar zij zijn van vele factoren afhankelijk. Door alle milieueisen van tegenwoordig (ook niet onbelangrijk) duurt het ontwikkelen van een woningbouwproject en het aanvragen van de benodigde bouwvergunning langer dan gebruikelijk. Het is dus niet voor niets dat alle verkoopactiviteiten voor alle nieuwbouwprojecten tijdens het gehele verkooptraject snel, goed en doeltreffend moeten worden uitgevoerd. 

Succesvol verkooptraject

Om toch het gewenste aantal nieuwbouwwoningen te kunnen bouwen, doen de projectontwikkelaars er alles aan om de verkooptrajecten zo succesvol mogelijk te laten verlopen. De marketing- en verkoopstrategie wordt volgens planning uitgezet, het verkoopmanagement nauwkeurig toegepast en alle verkoopmaterialen zorgvuldig samengesteld. Belangstellenden worden zo goed mogelijk geïnformeerd zodat ze snel en weloverwogen een goede aankoopbeslissing kunnen nemen. Hiermee worden projecten snel uitverkocht en kan het volgende nieuwbouwproject weer in verkoop. Een succesvol traject is niet alleen wenselijk, maar ook echt noodzakelijk.

Verkoopactiviteiten

Het coördineren van alle verkoopactiviteiten voor nieuwbouwprojecten is altijd maatwerk en vraagt telkens opnieuw weer tijd en aandacht. Een goed verkoopmanagement speelt daarbij een grote rol. Want hoe zorg je er anders voor dat alle belangstellenden telkens op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen in het plan. Het nauwkeurig volgen van de planning, de afstemming met het projectteam, het verzamelen van nieuwe input, nieuwsitems schrijven, het aansturen van het reclamebureau, het bijhouden van de website, het versturen van de nieuwsbrief en het realiseren van alle promotiematerialen. Ik spreek uit ervaring, dit is een kleine greep uit de dagelijkse werkzaamheden van een vastgoedcoördinator die allemaal bijdragen aan het snel en soepel laten verlopen van het gehele verkooptraject… naar ieders tevredenheid!

Promotiematerialen

Naast een goed verkoopmanagement is een aantrekkelijke projectpresentatie minstens zo belangrijk. Want hiermee wil je graag informeren, enthousiasmeren en van geïnteresseerden toekomstige kopers maken. Een complete verkoopbrochure met duidelijke plattegronden en sfeervolle beelden, de artist impressions die bijna echt lijken, een bouwbord op locatie, sprekende online banners, heldere sanitair- en keukenbrochures en leesbare rollbanners voor de start verkoop. Mooie promotiematerialen maken, dat vind ik nog steeds geweldig om te doen, daar krijg ik energie van! Professioneel verkoopmateriaal maken vraagt nu eenmaal tijd en aandacht, maar is echt onmisbaar voor een succesvolle verkoop. 

“Een vastgoed coördinator met oog voor detail zet alle puntjes op de i !”

Extra support

In de projectontwikkeling is het altijd booming en gaan er veel projecten in korte tijd in verkoop. Maar het verkopen van nieuwbouwprojecten blijft gewoon precisiewerk. Door de hoge werkdruk lukt het dan ook niet altijd om het gehele verkooptraject tot in detail binnen het gewenste tijdsbestek te laten verlopen. Met kunst en vliegwerk lukken de grote lijnen misschien allemaal net, maar het zijn de kleine dingen die je graag anders had gezien. Extra support van een ervaren vastgoedcoördinator met oog voor detail en die de puntjes op de i zet, is dan meer dan welkom!

 

TIP

Bij de projectontwikkelaars is het altijd hollen, het verkoopteam probeert alle ballen hoog te houden en de werkdruk neemt steeds meer toe. Extra support in drukke tijden kan de oplossing zijn en het werkplezier op de afdeling behouden!

Is het bij jullie op de afdeling ook een gekkenhuis en zouden jullie heel graag bepaalde werkzaamheden willen uitbesteden? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Als ervaren vastgoedcoördinator biedt zij de ondersteuning waar het nodig is. En naast de coördinatie is zij ook expert in vastgoedpresentatie en maakt zij met veel plezier alle verkoopmaterialen!