De Laakse Tuinen, een afwisselende duurzame woonwijk in de Noordwesthoek van Vathorst, dé nieuwbouwlocatie van Amersfoort. In deze wijk komen bijna 1.000 woningen variërend in prijs, uitvoering en architectuur. Een nieuwe en levendige woonomgeving met brede lanen, knusse hofjes, statige singels, overtuinen, veel groen en ruimte. Dat zijn de kenmerken van deze geliefde en sfeervolle nieuwbouwwijk in Vathorst.

Voor Ontwikkelingsverband Amerstaete mocht ik op pad naar De Laakse Tuinen voor het vastleggen van de woningen en de specifieke woningdetails van de onlangs opgeleverde huizen in Tuin 1 en Tuin 2. En voor het fotograferen van enthousiaste bewoners die net zijn verhuisd naar een royale woning in één van de knusse hofjes in Tuin 2. Een mooie combinatie!

De foto’s van de onlangs opgeleverde woningen dienen als referentiebeelden die op de projectwebsite worden geplaatst bij een toekomstig plan. Hiermee laat je geïnteresseerden alvast zien hoe soortgelijke woningen in een nog te bouwen deelplan eruit komen te zien. En hebben ze interesse, dan kunnen ze altijd de woningen nog eens in het echt bekijken. Op de foto’s zijn niet alleen de woningen op zich, maar ook de vele details goed zichtbaar. Kijk maar eens naar het metselwerk, de steenkleur, brievenbus, huisnummers, deurbel, hagen, buitenverlichting, bovenlichten, wienersprossen en voordeuren met fraai beslag die in het gehele plan overal terug te vinden zijn. De kwaliteit straalt er vanaf!

De nieuwe bewoners van de hofwoning zijn die week geïnterviewd en vertellen vol enthousiasme over hun nieuwe huis en hun liefde voor Vathorst. Op de dag van de fotoshoot werd ik gastvrij door Ans en Ad ontvangen en heb ik foto’s van ze gemaakt in de net aangelegde voortuin en bij de spiksplinternieuwe keuken. Wat een prachtige huis! Het interview compleet met foto’s is te bekijken in een leuk nieuwsitem op de projectwebsite van De Laakse Tuinen.