Jaren heb ik deel uitgemaakt van het projectteam Thiendenland II in Schoonhoven. Een landelijk gelegen nieuwbouwlocatie bestaande uit vier verschillende buurten met een diversiteit aan woningen in diverse stijlen. Rijwoningen, seniorenwoningen, tweekappers en vrijstaande villa’s in jaren ’30 en eigentijdse woonstijlen. Voor deze nieuwbouwprojecten heb ik de verkoopactiviteiten verzorgd. Van het realiseren van een bouwbord op locatie, de opmaak van de verkoopbrochure, het schrijven van content, het beheer van de website tot het organiseren van de start verkoop en bouwevenement. En dat allemaal met heel veel plezier!

Het Ambacht
De allereerste woningen in Thiendenland II zijn gerealiseerd in de woonwijk Het Ambacht. Een sfeervolle jaren ’30 wijk in een modern jasje met afwisseling in Oud-Hollandse kleurstellingen. De woningen zijn rijk gedetailleerd en verschillen in gevelsteen, schilderwerk en details van elkaar. In deze wijk is destijds ook een modelwoning ingericht met kartonnen meubels en sfeervol gestyled met woonaccessoires. Belangstellenden kunnen zo goed zien hoe groot alle ruimtes zijn en wat het huis voor mogelijkheden biedt. Daarmee kan een goede afweging worden gemaakt of dit echt hun ideale droomhuis is. En verkoopstyling werkt, want tijdens het Open Huis was een jong stel zo gecharmeerd van het huis, dat het zó verkocht was!

Zilverrijk
De buurt Zilverrijk ligt in het midden van de nieuwbouwlocatie Thiendenland II. Deze wijk is geïnspireerd op de landelijke ligging en gebouwd in een waaiervorm. Aan weerszijde van deze wijk ligt water, in het midden is een heerlijk groene speelplek voor de kinderen te vinden en aan de buitenrand hebben de woningen vrij uitzicht over de landerijen. In dit gedeelte is ook de Vogelweide gebouwd, een multifunctionele accommodatie met kinderopvang, gymzaal en scholen.

De Gulden Meesters
Villapark De Gulden Meesters is een luxe nieuwbouwwijk met 80 exclusieve tweekappers en vrijstaande villa’s. Een gevarieerde architectuur geïnspireerd op de Gooische villabouw, tevens uit de jaren ’30. Donkere baksteen met houten geveldelen, wit gekeimde woningen met rieten kap of lichte gevel met donkere dakpannen. Zomaar een greep uit het woningaanbod dat daar langs het water en de brede groenstroken is gebouwd. Een prachtige wijk waarvan de laatste woningen, met een modern jasje, nog in aanbouw zijn.

De vrije kavels
Aan het einde van de nieuwbouwlocatie Thiendenland II zijn de vrije kavels te vinden, deze zijn inmiddels allemaal bebouwd en bewoond. Daar is destijds per kavel in een kavelpaspoort vastgelegd wat de mogelijkheden zijn. Zo kunnen kopers eenvoudig zien welke kavel voor hun droomhuis het meest geschikt is. Ook in deze wijk zie je gevarieerd woningaanbod, van klassiek tot modern.

Projectteam
Zoals gezegd heb ik bij BPD Ontwikkeling enige jaren met heel veel plezier deel mogen uitmaken van het enthousiaste projectteam. De afgelopen tijd ben ik de projecten in Schoonhoven blijven volgen en kon het natuurlijk niet laten om deze fantastische wijken nog een keer te bezoeken om te fotograferen. De gehele wijk Thiendenland II is ontwikkeld en gebouwd in een samenwerking tussen BPD Gebiedsontwikkeling en riz bouw uit IJsselstein. Hieronder is een compilatie opgenomen van de diversiteit aan woningen die daar met liefde en aandacht zijn gerealiseerd!