De karakteristieke wijk Koningsdaal maakt onderdeel uit van de nieuwbouwlocatie Waalfront waar zo’n 2.000 woningen worden gerealiseerd. Een unieke locatie aan de Waal waar historie en toekomst elkaar hebben gevonden. Naast de culturele uitstapjes, de gezellige horeca en het Westerpark, ben je ook zo in het bruisende centrum van Nijmegen.

In Koningsdaal vind je een grote diversiteit aan woningen die je doen herinneren aan de 19e eeuw, maar dan in een modern jasje. Van gezinswoningen, stadsvilla’s tot aan luxe appartementen aan het water. En allemaal worden ze gekenmerkt door talrijke woningdetails. Ramen met roedes, erkers, dakklossen, voordeurluifels, Franse balkons, stoepjes, torentjes, dakterrassen, sierlijk metselwerk en de verscheidenheid aan dakkapellen. Waanzinnig om te zien!     

In opdracht van BPD Gebiedsontwikkeling mocht ik op pad om deze fantastische, groene nieuwbouwwijk vast te leggen. Voor mij was het geen onbekend terrein, want ik heb daar destijds ook een modelwoning gerealiseerd in één van de vierlaagse stadsvilla’s met uitzicht op de gym, de brug en het water.

Koningsdaal, een bijzondere wijk met historie!