In het prachtig gebied de Gelderse Vallei ligt het plaatsje Renswoude. Centraal gelegen met goede uitvalswegen naar Veenendaal, Utrecht en Arnhem. Een geliefd gebied waar het goed recreƫren is en je heerlijk kunt genieten van de prachtige natuurgebieden, landgoederen, kastelen, leuke steden en dorpen en natuurlijk de leuke restaurantjes.

Het project De Taets van Amerongen betreft in totaal 63 eengezinswoningen en levensloopbestendige woningen aan en rondom De Taets van Amerongenweg. Een brede laan met aan weerszijden woningen, parkeerplaatsen en veel bomen. En als je deze weg helemaal uitrijdt, dan word je aan het einde getrakteerd op een imposant gebouw, de Koepelkerk.

De woningen in De Taets zijn mooi ingepast in de huidige dorpsstructuur en met de klassieke details prachtig vormgegeven. De woningen zijn namelijk voorzien van statige luiken, sfeervolle roedeverdeling in de kozijnen, luifels bij de voordeuren, dezelfde voordeurverlichting, sierlijk metselwerk en zinken dakkapellen. En dezelfde erfafscheiding met beukenhaag maakt het een geheel.

Wat naast de ligging in het dorpshart van Renswoude het project De Taets van Amerongen nu zo bijzonder maakt zijn de nul op de meter woningen. Dat wil zeggen dat deze woningen niet zijn aangesloten op het gas, maar door de zonnepanelen en de warmtepompen genoeg stroom opwekken voor het verwarmen van de woningen in de winter en het verkoelen in de zomer. Het energieverbruik wordt hierdoor tot nul gereduceerd. Duurzamer kan het bijna niet!

Kortom, een uniek en duurzaam project dat is gerealiseerd in een samenwerking tussen BPD Ontwikkeling uit Amersfoort, Bouwbedrijf Kreeft uit Ede en de Gemeente Renswoude.