Op de plek waar vroeger een kalkzandsteenfabriek stond, aan de Grebbeberg en de Nederrijn, is vandaag de dag de prachtige nieuwbouwwijk Vogelenzang gerealiseerd. Aan de rand van het Vogelenzangmeer in Rhenen vind je een diversiteit aan duurzame koop- en huurwoningen die door het heuvelachtige landschap in hoogte verschillen. Karakteristieke rijwoningen, seniorenwoning, vrijstaande woningen, tweekappers, parkwoningen en niet te vergeten de bijzondere watervilla’s. Diverse ontwerpen en in verschillende kleuren uitgevoerd, maar door dezelfde kenmerken en materialen is het toch familie van elkaar. Op dit moment zijn de laatste bouwactiviteiten van het Entreegebouw in volle gang, dan is de gehele nieuwbouwwijk Vogelenzang gereed.

Vanaf het allereerste begin ben ik namens BPD Gebiedsontwikkeling als Verkoopcoordinator bij het project betrokken geweest. Het appartementengebouw aan het water en de grote tweekappers gingen als allereerste in verkoop. Voor dit project zijn in de loop der jaren diverse evenementen georganiseerd, van informatie avonden, start verkoop events, open huis in de modelwoning tot aan start bouw feestjes op de bouwlocatie. Allemaal in een fijne samenwerking met het projectteam, een bijzonder mooie tijd!

Onlangs op locatie geweest om deze bijzondere wijk nog eens goed te bekijken. Prachtige kleuren, natuurlijke materialen, groen zover je kunt kijken en natuurlijk de natuurplas het Vogelenzangmeer. Wat een oase van rust, daar kun je op het bankje wel even heerlijk tot rust komen en genieten van dit unieke stukje natuur!

Het unieke project Vogelenzang in Rhenen is een ontwikkeling van BPD Gebiedsontwikkeling en Van Wijnen Arnhem.