In deze markt in aanmerking komen voor een nieuwbouwhuis, dat is eigenlijk het winnen van de loterij. En als je dan 1 van die geluksvogels bent, dan is het fijn als het nieuwbouwhuis dan ook nog eens echt helemaal aan jouw wensen voldoet. Dat was ook het geval bij Arnout en Laura, kopers van een prachtig hoekhuis in nieuwbouwproject De Laakse Tuinen in nieuwbouwwijk Vathorst in Amersfoort. Zij vertellen in een interview wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis en ik mocht namens Amerstaete* met ze op pad om dit allemaal op beeld vast te leggen. Van de keukentafel bij hun thuis naar de bouwlocatie en door naar de showrooms van Piet Klerkx en Mandemakers Keukens. 

Woonwensen

Wat vinden kopers eigenlijk belangrijk en waar letten zij op bij het kopen van een nieuwbouwwoning. Gaat het om die grote tuin, moet het huis perse een garage hebben of gaat het voornamelijk over de ruimte in het huis en is een uitbouw een must. Iedereen heeft zo zijn eigen woonwensen en behoeften, maar een  prettige ligging nabij alle voorzieningen heeft vaak altijd wel de voorkeur. En als je dan bent ingeloot en het koopcontract hebt getekend, dan mag je met de kopersbegeleider om tafel om het meerwerk uit te zoeken. Nou, dat is pas keuzes maken!

Meerwerk

Het is voor de aannemers natuurlijk dagelijks werk dat zij met de kopers om tafel zitten om keuzes te maken in het meerwerk. En dat hebben ze vaak heel goed voor elkaar met een systeem waar alle keuzes binnen de gestelde deadlines in gemaakt kunnen worden. Uitbouw, extra stopcontacten, buitenkraantje, sanitair en tegelwerk, leidingenwerk, dakramen, keukenaansluitingen, aparte elektragroep voor de wasruimte, aftimmering van de zolder, openslaande deuren… tot aan de regenton aan toe. Zoveel keuzes te maken en aan alles heeft natuurlijk een prijs. Daarom is het goed om te bedenken wat voor nu echt belangrijk is om te laten doen en wat eventueel nog op een later tijdstip uitgevoerd kan worden.

“Wij hebben de keuken inmiddels uitgezocht!”

Aankleding

Want naast de kosten van het meerwerk, is er natuurlijk ook budget nodig voor de inrichting van de woning. Afhankelijk van het project wordt een nieuwbouwhuis vaak kaal opgeleverd, dus zonder vloeren, wandafwerking en raamdecoratie. Het sanitair is vaak inclusief en dit mag je in de showroom allemaal naar eigen wens uitzoeken. Maar laten we vooral de keuken niet vergeten, want die hebben Arnout en Laura ook al uitgezocht in de prachtige showroom van Mandemakers Keukens in Amersfoort. Allemaal zaken waarbij je keuzes mag maken om van jouw huis een droomhuis te maken. 

Inrichting

Als je een nieuwbouwwoning hebt gekocht, dan komen er al snel ideeën over een nieuwe inrichting. Door het maken van een moodboard krijg je goed inzicht in welke stijl je mooi vindt, welke kleuren je straks wilt gaan gebruiken en zo kun je alles mooi op elkaar afstemmen. Tijdens de bouw van de woning heb je nog maanden de tijd om hierover na te denken, een mooi interieurplan te laten maken en alvast op zoek te gaan naar jouw favoriete bank. Inmiddels staat er weer een nieuw interview met Arnout en Laura op de website van De Laakse Tuinen, nu gaat het over het maken van keuzes, keuzes en keuzes….

Social Media

Een leuke trend op Instagram is dat kopers van een nieuwbouwhuis een speciaal account maken waarbij je hun hele traject van A tot Z kunt volgen. Van de aankoop van het favoriete bouwnummer, het uitzoeken van het meerwerk, een bezoekje aan de keuken en sanitair showroom, alle bouwactiviteiten en de keuzes die worden gemaakt voor de aankleding en inrichting. Ben je ook benieuwd hoe deze kopers dit aankooptraject beleven? Bekijk dan hier het interview met Arnout en Laura en neem een kijkje op hun Instagram account. Inspirerend en super leuk om te volgen!

* Amerstaete is een samenwerking van AM, BPD en Dura Vermeer Bouw Hengelo.

 

TIP
Wil jij toekomstige kopers van een nieuwbouwhuis een kijkje achter de schermen geven en laten zien wat er allemaal bij komt kijken bij het kopen van een nieuwbouwhuis? Met een interview en mooie foto’s vertel je een pakkend verhaal waarbij het gehele aankooptraject duidelijk in beeld wordt gebracht. Super interessant!

Ook toe aan nieuwe content voor de websites van nieuwbouwprojecten? Wil je jouw potentiële kopers ook meenemen in het gehele aankooptraject? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Want met bijpassende projectfotografie bij de content gaat het verhaal pas echt leven!