Als je het in Wageningen hebt over een duurzame en groene nieuwbouwlocatie, dan weet iedereen dat je Nieuw Kortenoord bedoelt. Dit gebied is verdeeld over 3 deelplannen, Mozaïekpark, Tuinwijk en Buitenoord. Alle 3 verschillende wijken met elk een eigen karakter en een diversiteit aan woningtypen. Bij het eerste deelplan Mozaïekpark ben ik vanaf het begin als verkoopcoördinator bij betrokken geweest, met een super leuk verkoopteam was dit echt een geweldig project om te doen!

Nieuw Kortenoord, een duurzame nieuwbouwlocatie dat met een super krachtige verkoopcampagne op de kaart werd gezet. Allemaal sprekende en grappige campagnebeelden in de kleur groen. Een schep met groene lampenkap, groene regenlaarzen met het logo van Nieuw Kortenoord, een groene grasmaaier met Maxi-Cosi en een groene kruiwagen met heerlijk groene kussen om in de zitten. Super herkenbaar, dat is Nieuw Kortenoord.

Mozaïekpark was de eerste ontwikkeling in Kortenoord. Een wijk met statige herenhuizen in de kleuren oranje, wit en antraciet. Gelegen in rustige woonstraatjes of aan groene hoven. Het groene karakter zie je zeker terug in het centraal gelegen plantsoen in dit deelplan. Het eerste project Mozaïekpark, het visitekaartje voor heel Nieuw Kortenoord.

Tuinwijk is het tweede deelplan in Kortenoord. De naam doet het al vermoeden, jaren ’30 architectuur met rode baksteen (soms een rijtje wit) en zwarte dakpannen in kleinschalige straatjes en hofjes. Niet alleen groen door de gezellige parkjes en meidoornhagen, maar deze woningen zijn ook nog eens gasloos gebouwd. Een duurzame wijk in vele opzichten.

Buitenoord is het derde en laatste deelplan van Kortenoord met ook wat modernere architectuur. Op deze locatie aan natuurgebied Binnenveld stonden vroeger fruitteeltboomgaarden. En nu is het een ruim opgezette, statige wijk met grote tuinen en veel aandacht voor openbaar groen. De perken zijn overal prachtig aangelegd, dat wordt straks echt genieten! Ook deze woningen zijn duurzaam gebouwd, gasloos en voorzien van een bodemwarmtepomp. Buitenoord is het sluitstuk van Nieuw Kortenoord voor toekomstbestendig wonen!

Het duurzame project Nieuw Kortenoord is een ontwikkeling van BPD Gebiedsontwikkeling en Trebbe Bouw. In deze portfolio zijn alleen de foto’s opgenomen van Buitenoord. In opdracht van BPD zijn specifiek in dit deelplan foto’s gemaakt voor plaatsing bij een artikel in de Cobouw over deze wijk in aanbouw.