Om de vraag naar meer woningbouw te vervullen, worden er in Nederland veel uitbreidingswijken gerealiseerd. Daar is nieuwbouwproject Assenrade een mooi voorbeeld van. Want dat is namelijk de nieuwste uitbreidingswijk van het historische en gemoedelijke stadje Hattem.

De wijk is prachtig gelegen tussen de IJssel en de Veluwe en is ook nog eens dichtbij winkelstad Zwolle. De slogan van Assenrade is niet voor niets ‘Wonen in Assenrade, dat is wonen tussen stad en natuur’. De Dorpse wijk kenmerkt zich dan ook door water, hagen, sfeervolle bruggetjes, hofjes en knotwilgen. Veel woningen hebben vrij uitzicht over groenzones of de landerijen. De wijk ademt rust en ruimte uit, mede doordat de auto’s zoveel mogelijk worden geparkeerd in de groene hoven achter de woningen.

In Assenrade zijn inmiddels 225 woningen gerealiseerd gevarieerd in rijwoningen, tweekappers en vrijstaande woningen. Ook zijn er 50 bouwkavels uitgegeven. Zoals je vaak ziet wordt de architectuur van de woningen geïnspireerd op de nabij gelegen omgeving. In dit geval Hattem die bekend staat om de korte rijtjes met woningen, vrijstaande huizen en fraaie hagen en leilinden. De woningen zijn veelal in dezelfde Dorpse stijl gebouwd en verschillen onderling van kleur. Dit geeft eenheid en gezelligheid!

Bij de ontwikkeling van deze sfeervolle nieuwbouwwijk is natuurlijk ook gedacht aan het milieu. De woningen zijn gebouwd met duurzame en hoogwaardige materialen, energiebesparende middelen en voldoen vanzelfsprekend aan het hedendaagse comfort.

Weer met ontzettend veel plezier heb ik deze sfeervolle nieuwbouwwijk voor BPD Gebiedsontwikkeling en Nikkels Bouwbedrijf mogen vastleggen voor de website en portfolio. Veel kijkplezier!