Bij het vastleggen van een nieuwbouwproject van begin tot eind begint het vaak met een foto van het bouwbord. Zo ook bij het project Eikenhout in Houten. In april 2020 heb ik daar de eerste foto gemaakt van het grote bouwbord op het kruispunt met de Rondweg en De Koppeling. Vanaf dat moment heb ik regelmatig de bouwlocatie bezocht en gefotografeerd. En nu in juni 2022 mocht ik namens de architect het eindresultaat vastleggen voor de portfolio. De kers op de taart!

Het appartementencomplex De Eikenhout bestaat uit 80 appartementen verdeeld over sociale huur, midden huur en koop. De appartementen zijn specifiek gebouwd voor senioren en zijn voorzien van een eigen fietsenberging en privé parkeerplaats in de onderliggende parkeergarage. In januari 2020 is de verkoop gestart van de 26 koopappartementen, in de zomer van 2020 is de aannemer gestart met de bouwactiviteiten. De oplevering heeft in februari 2022 plaatsgevonden en in juni 2022 was het tijd om het eindresultaat van dit prachtige project vast te leggen. En met alle plezier kan ik zeggen!

“Een mooie combinatie van een bijzonder gebouw met prachtig aangelegde tuin!”

Alle appartementen hebben vrij uitzicht op een gemeenschappelijke binnentuin die elk seizoen weer anders kleurt. Het duurt vaak nog wel even voordat de gehele tuin is volgroeit en in volle bloei staat, maar dat is het wachten meer dan waard. Het is nu in het voorjaar al voorop genieten van de heerlijk geurende paarse lavendel. Een mooie combinatie van een bijzonder gebouw met die prachtig aangelegde tuin!

Betrokken partijen:
Ontwikkeling: Sustay uit Utrecht
Verhuur sociale huur: Woningcorporatie Viveste uit Houten
Verhuur midden huur: Van ‘t Hof Rijnland uit Utrecht
Verkoop koop: Van Herk Makelaars uit Schoonhoven
Aannemer: Aannemingsbedrijf De Langen en Van den Berg uit Bergambacht
Architect: Mark Bramer van Bureau Bramer uit Zeist