In nieuwbouwwijk De Plantage in Meteren is het heerlijk wonen en écht voor elk wat wils. Deze nieuwbouwlocatie in De Betuwe is verdeeld in meerdere deelplannen waaronder De Buitenplaats en De Bastide. De diversiteit aan woningen in verschillende stijlen, maar toch herkenbaar aan de Betuwse architectuur. Van gezinswoningen, tweekappers, appartementen en toekomstbestendige woningen in alle soorten, kleuren en smaken. Kortom, vriendelijke wijken met water en groen in Oud-Hollandse sferen!

Een ruim opgezette wijk met lange lanen, water en veel groen. Het parkeren gebeurt veelal in de binnenhofjes en het vele openbaar groen in de straten creëert rust en ruimte in de wijk. In de loop der jaren is de woningbouw in De Buitenplaats enigszins veranderd. Het is nog steeds familie van elkaar, maar dan in een modern jasje. Naast de gezinswoningen zijn er nu ook meer robuuste tweekappers en toekomstbestendige woningen gebouwd in verschillende kleuren en bouwstijlen. Echte eyecatchers van de wijk!

De sfeervolle opzet van de wijk en de Oud-Hollandse architectuur doet je denken aan de vroegere vestingstadjes. De verschillende type woningen zijn in hofjes gebouwd en daarbinnen kun je parkeren. Bijna geen enkel huis in De Bastide is hetzelfde door de dakvormen, metselwerk en het kleur- en materiaalgebruik. Ook de detaillering van de woningen maakt het gezellig en dat zie je direct terug in de openbare ruimte. Gemetselde tuinmuren, sierlijke straatpaaltjes en prachtige hekwerken. Divers en toch eenheid!

Als je zo door de wijk loopt spreek je altijd met een aantal nieuwe bewoners. Zo leuk om te horen hoe trots ze op hun woning zijn en hoe prettig het wonen is. Van jong tot oud komt hier samen en dat houdt de wijk zo levendig. Wat ook meteen opvalt als je door de wijk wandelt, is dat er ook aan de kinderen is gedacht. Parkjes, speeltuinen met houten speeltoestellen en het Kindcentrum De Plantage middenin de wijk niet te vergeten (de laatste foto). 

Voor BPD Gebiedsontwikkeling mocht ik deze plezierige woonwijken voor de portfolio en website vastleggen. Tevens is mij gevraagd om de gastvrije kopers van een prachtige woning in De Buitenplaats op de foto te zetten voor bij een interview. Het verhaal met de trotse kopers Gradus en Metha over de terugkeer naar het geliefde Meteren lees je in dit interview. Veel lees en kijkplezier!

PS. Enkele foto’s zijn van maart 2022, de meeste foto’s zijn gemaakt in augustus 2022.