Zoals elk jaar komen er weer nieuwe trendy kleuren op de markt voor ons interieur. Niet alleen voor een kleurtje op de muur, maar ook zie je ze terug in meubels, vloerkleden en woonaccessoires. En voor 2021 zijn de nieuwe trendkleuren natuurlijk en neutraal en zijn ze goed te combineren met andere, wat brutalere kleuren. Allemaal om ruimte, rust en balans in ons huis terug te brengen. En dat kunnen wij wel gebruiken in deze tijd!

Nieuwe collecties

Dat er ieder jaar weer nieuwe collecties meubels en woonaccessoires verschijnen die we kunnen kopen voor ons interieur is helemaal niet gek. Je hoeft natuurlijk niet elk jaar alle trends te volgen en iets nieuws te kopen, maar als je dan iets nodig hebt of je wilt toch iets anders, dan is het fijn als je kunt kiezen uit de laatste trends. Nieuwe banken, bijpassende tapijten, populaire accessoires en om het cosy te maken, lekkere warme plaids met verschillende soorten kussens.

Kleine aanpassingen

Ben je gepassioneerd door interieur, volg je de laatste trends en ben je dol op woonaccessoires? Dan kun je het waarschijnlijk, net zoals ik, toch niet laten om in de sfeervolle woonwinkels weer leuke items te scoren. Tegenwoordig kun je voor niet al te veel geld al hele mooie woonaccessoires kopen. En ben je toe aan een nieuw project in huis, dan is een nieuw trendy kleurtje op de muur van je woonkamer, slaapkamer of keuken echt een aanrader. Door kleine aanpassingen te doen, lijkt het net of je een heel nieuw interieur hebt gekregen. Het zijn vaak de kleine dingen die het hem doen!

Kleurentrends van 2021

Als je op dit moment een nieuw project voor 2021 op je wensenlijst hebt staan, dan kom je nu weer veel nieuwe kleurentrends tegen. De kleurenexperts en kleurstylisten van de bekende merken zoals Flexa en Histor hebben zoals elk jaar weer een eigen kleurencollectie uitgebracht. Flexa heeft dit jaar de kleur Brave Ground™ geïntroduceerd, Histor de bruintint Transcend. Karwei komt dit jaar als eerste bouwmarkt ook met een eigen trendkleur, zij hebben Sandstone Beige als nieuwe kleur voor 2021 uitgeroepen. Het zijn dit jaar natuurlijke, warme en aardse kleuren die veel ruimte, rust en balans in je huis brengen en zijn ook nog eens heel goed met veel andere kleuren te combineren. 

Combineren

Het mooie van het gebruik van neutrale kleuren is, dat je ze goed met heel veel andere, wat sprekende kleuren kunt combineren. Of je nu voorkeur hebt voor groen, geel of blauw, met zachte grijs, bruin, taupe en beige kleuren zit je altijd goed. Mijn advies is dan ook om de basis van je interieur zoveel mogelijk neutraal te houden en met woonaccessoires kleuraccenten aan te brengen. Dat klinkt saai, maar zo kun je lang van je meubels genieten en in elk seizoen weer een andere kleur aanbrengen in je interieur en variëren met jouw favoriete woonaccessoires.

Vastgoedstyling

Dat is eigenlijk ook wat je doet als je een woning gaat inrichten voor de verkoop. Bij vastgoedstyling, ook wel verkoopstyling genoemd, zorg je ervoor dat de woning zo neutraal mogelijk wordt gepresenteerd aan de kandidaat kopers. De meubels in goede basiskleuren gecombineerd met verschillende kleuren woonaccessoires, maken van de woning een huis dat geliefd zal zijn bij een grote doelgroep. Het neutrale en toch sfeervolle interieur brengt rust en ruimte in het huis en zal bij veel kijkers erg aanspreken. Hierdoor is de kans groot dat er veel interesse is in de woning en deze snel en voor de beste prijs en condities wordt verkocht.

TIP

Ben je ook toe aan rust, ruimte en balans in je huis? Dan kun je dit jaar met de nieuwe warme en aardse kleuren van jouw huis een echt droomhuis maken. Met een neutrale uitstraling en sfeervolle kleuraccenten is het dan elke dag genieten. En mocht je toch willen verhuizen, dan ben je al grotendeels klaar voor de verkoop.

Of heb jij al een tophuis met een geweldig interieur en een fijne ambiance? Ben jij trots op jouw eigen gecreëerde stijl en wil je dat wel eens professioneel laten vastleggen? Schakel Jacx Vastgoedpresentatie in! Voor een unieke en persoonlijke fotorapportage van jouw eigen droomwoning!