Om te laten zien hoe het leven eruit kan zien na de opleiding van Vastgoedstylist en Vastgoedfotograaf, worden regelmatig interviews gehouden met oud-cursisten die een eigen bedrijf zijn gestart. Afgelopen week zijn Liesbeth Oldeman & Ursula Ouwerkerk van de Vastgoedstyling Opleiding bij mij op de koffie geweest. Niet echt natuurlijk, maar zoals het bij deze tijd hoort, makkelijk online. In dit interview vertel ik meer over mijn ervaring met de opleidingen, het interessante vak van vastgoedstyling, het starten van mijn eigen bedrijf Jacx Vastgoedpresentatie en het ondernemerschap. En voor diegene die meer willen weten over de koers die ik heb gevaren, vertel ik hieronder hoe het allemaal is gegaan.

Op de koffie bij …. Jackie van Jacx Vastgoedpresentatie
 

Nieuwe uitdaging
Begin 2019 was ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het kon eigenlijk alle kanten op, maar bij nader inzien wilde ik mijn vastgoedervaring van bijna 25 jaar toch niet helemaal over boord gooien. Zonde toch van al die opgebouwde kennis en kunde. Als het maar even kon, zou het toch een baan in het vastgoed worden. In ieder geval iets creatiefs! Veel vacatures kijken, maar nee, ik vond het allemaal niets, tot… tot ik de opleiding Vastgoedstylist en Vastgoedfotograaf tegen kwam. Yes, dit is het! Een creatieve combinatie én vastgoed gerelateerd, ik was meteen enthousiast.

Opleiding
Na het volgen van de kenniswebinar over de opleiding Vastgoedstylist en Vastgoedfotograaf bij de Vastgoedstyling Opleiding werd ik alleen maar enthousiaster en heb mij direct ingeschreven. Een online opleiding waar je zelf je tijd kunt indelen, maar wel met persoonlijke support van Liesbeth & Ursula, een community en regelmatig bijeenkomsten met andere stylisten en fotografen. Ideaal! Een opleiding met duidelijke lesstof en uitstekende support om het vak eigen te maken en waarbij je handvatten krijgt om zelf te bepalen hoe en met welke diensten je het vak van vastgoedstylist en vastgoedfotograaf gaat uitoefenen. Voor de zomer van 2019 kreeg ik de certificaten uitgereikt en kon ik aan de slag.

Start Jacx
Het vak van vastgoedstylist en vastgoedfotograaf wordt veelal uitgeoefend door zelfstandigen. En daarmee was het idee voor een eigen bedrijf een logische stap. Maar hoe gaat mijn bedrijf eigenlijk heten, hoe gaat mijn website eruit zien, wat wordt mijn huisstijl, welke diensten ga ik aanbieden, welk boekhoudprogramma ga ik gebruiken, welke verzekeringen heb ik nodig etc. Veel vragen waar je stap voor stap antwoord op gaat vinden en je bedrijf steeds meer vorm krijgt. In de zomer van 2019 wist ik het definitief… Jacx Vastgoedpresentatie aangenaam!

Inschrijving KvK
Nu je weet hoe je bedrijf heet, kun je naar de Kamer van Koophandel (KvK). Dus snel een afspraak gemaakt en op 1 oktober 2019 stond ik bij de KvK in Utrecht. Echt een bijzonder moment als je je bedrijf officieel gaat inschrijven. Dit moet je natuurlijk vieren en heb mijzelf dan ook getrakteerd op een heerlijke Latte Macchiato met verse koek en een presentje van De Bijenkorf. Dit moment vergeet je écht nooit meer!

Het Ondernemerschap
Het eerste jaar van Jacx Vastgoedpresentatie heb ik ervaren als een echte ontdekkingsreis. Je hebt een plan in gedachten en je gaat op pad. Dan begin het ondernemerschap. Door te praten, te doen en ervaringen uit te wisselen, ga je stap voor stap vooruit en kom je erachter wat je allemaal leuk vindt. En wat niet. Door deze ontdekkingsreis heb ik na ongeveer een jaar besloten om een bepaalde richting te kiezen en te focussen. Dat mag en kan allemaal in het ondernemerschap.

Focussen
Op dit moment volg ik via de Vastgoedstyling Opleiding het Programma Ondernemen. Je voelt dat je op de goede weg bent en toch is het een mooie aanvulling op de eerste jaren van Jacx. Je houdt alles weer even tegen het licht en maakt weer een verbeterslag met je bedrijf. In het ondernemen is alles immers een concept 😉 Dan gaat het lampje branden en is het tijd voor de volgende stap. Focussen noemen ze het ook wel. 

Nieuwbouw
Meer dan 15 jaar heb ik werkervaring opgedaan bij BPD Ontwikkeling. En bij deze innoverende projectontwikkelaar ben ik de afgelopen jaren in de functie van Verkoopcoördinator betrokken geweest bij de verkoop van vele nieuwbouwprojecten in het midden van het land. De nieuwbouwmarkt is mij dus niet onbekend en daar ligt ook mijn hart. Jacx Vastgoedpresentatie is hét aanspreekpunt voor het inrichten en fotograferen van nieuwbouw modelwoningen, het fotograferen van opgeleverde nieuwbouwprojecten en het coördineren van presentatiemiddelen voor de verkoop van nieuwbouwprojecten. Als vastgoedstylist, vastgoedfotograaf en vastgoedcoördinator breed inzetbaar, als het maar om vastgoedpresentatie voor nieuwbouw gaat!


TIP

Als startende ondernemer komt er best veel op je af. Om ervoor te zorgen dat je de belangrijkste dingen niet vergeet, heeft de KvK een handige checklist opgesteld. Weetjes en tips over je financiële plan, bedrijfsnaam, website, algemene voorwaarden, verzekeringen, acquisitie, boekhouding, online marketing. Super handig!

Ben jij werkzaam in de nieuwbouwwereld en ben jij op zoek naar een expert in vastgoedpresentatie? Kom je handen te kort en wil je graag een vast aanspreekpunt voor de coördinatie van jouw nieuwbouwprojecten? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in. Dan wordt alles tot in de puntjes voor je geregeld!