Ook voor dit jaar hebben Flexa© en Histor© de trendkleur van 2022 weer bekend gemaakt. De kleurexperts van Flexa hebben “Bright Skies” verkozen tot kleur van het jaar 2022 en bij Histor is het “Olive Sprig” geworden. Beide kleuren maken een knipoog naar de natuur. Het kiezen van een kleur voor je interieur is echt heel persoonlijk. Gaat het om een nieuwbouwwoning die helemaal nieuw mag worden ingericht of moet het bij je bestaande meubels passen. Blauw of groen, kies de kleur waar jij enthousiast van wordt!


Nieuwe kleuren

Flexa© omschrijft de “Bright Skies” als een open blauwe kleur die licht en luchtig is en die goed is voor de geest. Het is een verfrissende en opwekkende tint, die de positieve effecten van de natuur in huis haalt. Deze kleur heeft het in zich om huizen levendiger en opener te maken. Bright Skies brengt een frisse wind in ieder interieur. 
Histor© noemt de “Olive Sprig” een flexibele grijsgroene kleur die staat voor groei en de veerkracht van de natuur. Een ontspannende en verleidelijke kleur die een ruimte opfleurt en zorgt voor een organische levendigheid. Twee verschillende kleuren die allebei een knipoog zijn naar de natuur!

Creatieve namen

Wat ik altijd zo leuk vind zijn die mooie, creatieve namen die ze aan de kleuren geven. Bright Skies, Blue Blossom, Olive Sprig, Allerliefst, Cafe Latte, Sun Kissed, Herfstnevel, Autumn Peach, Oregano, Gentle Caramel, Mild Pistache etc. Prachtige namen die veelal linken naar de natuur of eten en drinken. Daar krijg je toch direct een gevoel bij, dat doen ze goed! Want de kleuren voor je interieur gaan ook over gevoel. Je kiest de kleuren die bij je passen en waarbij je je helemaal thuis voelt.

Thuis

En wat nu zo grappig is, deze lichtblauwe tint zit bij ons thuis al op de muur. Niet precies deze, maar eentje die wel heel erg in de buurt komt en ijsblauw wordt genoemd. Deze kleur is gecombineerd met een donkergrijze U-bank, donkerblauwe kasten, houten dressoir en linnenkleurig, geknoopt vloerkleed met een grijze draad. Met de donkere meubels, lichte wanden, houten elementen en het gebruik van woonaccessoires in dezelfde kleuren, creëer je de eenheid en warmte. 

Voorkeur

Iedereen heeft een persoonlijke voorkeur wat kleur betreft. Voor kleding of interieur, als je in een kleding boutique of interieurwinkel binnen bent, pak je vaak dezelfde kleuren uit het rek. Persoonlijk draag ik altijd donkere kleuren, in de zomer gecombineerd met wit, lichtroze, geel of lichtgrijs. Ik ben denk ik het klassieke type, niet uitbundig, maar vaak simpel en stijlvol. In een interieurwinkel kan ik enthousiast zijn over de nieuwste kleuren, maar koop uiteindelijk toch een basiskleur. Het liefst wel apart van vorm, patroon of materiaal. Net even anders ?

Interieurfotografie

Zoals je vaak bij vastgoedstyling ziet, wordt de woning zo neutraal mogelijk gepresenteerd. De meubels en woonaccessoires worden dan per kamer op elkaar afgestemd. Het neutrale en toch sfeervolle interieur brengt rust en ruimte in het huis en zal bij velen erg aanspreken. Om het huis op zijn allerbest in beeld te brengen wordt een professionele interieurfotograaf ingeschakeld, die is namelijk gespecialiseerd in het overbrengen van de juiste sfeer op de foto. Dit zie je zeker terug in het eindresultaat!

 

TIP

Kom je er niet helemaal uit en twijfel je welke kleur goed past bij jouw bestaande interieur? Koop dan een paar verftesters en maak daarmee een aantal vlakken op de muur. Zo kun je direct zien hoe de kleuren op de muur uitkomen en welke kleur jou het meeste aanspreekt. Echt super handig!

Of ben jij altijd alleen maar bezig met je interieur, heb jij elk jaar een nieuwe kleur op de muur en staat je huis er altijd tip top bij? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Want dan is het de hoogste tijd om jouw huis en tuin eens te laten vastleggen door een professioneel interieurfotograaf. Dat is stoer, je eigen portfolio!