Je hebt ze vast wel eens zien staan, die grote bouwborden op de bouwlocatie. Met een mooie afbeelding van de toekomstige woningen erop en natuurlijk de vermelding van de projectwebsite. Hoe leuk is het dan als je dan ook het verhaal achter dit nieuwbouwplan kent. Niet alleen voor de kopers interessant, maar ook voor de omwonenden leuk om te weten. In een interview met de architect kom je er echt alles over te weten!

Projectwebsite

Tijdens het gehele verkoopproces van nieuwbouwwoningen is er veel te melden over de woningen, de voortgang van het project en bijkomende juridische zaken. Nieuws over de situatieschets, artist impressions, woningaanbod, planning, duurzaamheid, beschikbaar verkoopmateriaal, de inschrijving, contractvorming, mogelijkheden voor financiering, meerwerk en natuurlijk alle bouwactiviteiten. Daarom verschijnen er regelmatig nieuwsitems op de website om belangstellenden op de hoogte te houden. Allemaal fijn om te weten en gemakkelijk te vinden op de projectwebsite.

De architect

Communicatie is heel belangrijk, je wilt graag alles vertellen over het plan en zeker aan de mensen die daar een woning hebben gekocht. Spannend genoeg allemaal, leuke weetjes zijn dan van harte welkom. Dus als je meer wilt vertellen over de achtergrond van het nieuwbouwproject, laat dan de architect eens aan het woord. Die vertelt dan alles over de locatie, de verschillende woningtypen, het ontwerp van de woningen, het kleurgebruik van de bouwmaterialen, de openbare ruimte en bijzonderheden van het plan. En met professionele bedrijfsfotografie bij het interview spreekt het helemaal direct tot de verbeelding!

Interview en fotoshoot

Voor diverse nieuwbouwprojecten van BPD Gebiedsontwikkeling zijn de betrokken architecten geïnterviewd en mocht ik van een aantal de bijbehorende fotoshoot verzorgen. Een leuke samenwerking tussen de tekstschrijver en de fotograaf, waarbij de foto’s zoveel mogelijk op de tekst worden afgestemd. Vaak vindt de fotoshoot buiten op locatie plaats, maar regelmatig wordt de architect ook gefotografeerd op een inspirerende werklocatie. Dit keer was ik op bezoek bij André Kroese van KOW Architecten in Den Haag om foto’s te maken voor bij het interview over het project Aan het pad in Hengelo. Altijd leuk om te horen hoe en zeker ook heel inspirerend om te zien in welke creatieve werkomgeving de architect het plan heeft vorm gegeven.

“Bijpassend fotomateriaal, veelzeggend en informatief!”

Projectfotografie

Communicatie in woord en beeld is bij de verkoop van nieuwbouwprojecten essentieel. Alles is nieuw en er is nog zoveel te vertellen. Tijdens de gehele klantreis is het prettig om de (kandidaat) kopers stap voor stap te begeleiden en goed te informeren over hun toekomstige woning en nieuwe leefomgeving. Ze laten kennismaken met de betrokken partijen is daarbij ook altijd een leuk item. Van projectontwikkelaar, architect, makelaar, aannemer of bouwvakker… ieder levert zijn eigen bijdrage aan het project en ieder heeft zijn eigen verhaal. En met bijpassend fotomateriaal zet je ze ook nog eens in de schijnwerpers. Boeiend voor de kopers en een mooi compliment aan alle partijen. Veelzeggend en informatief!

 

TIP
Wil jij ook laten zien wat er speelt achter de schermen bij een nieuwbouwproject? Laat dan eens de betrokken partijen aan het woord. De projectontwikkelaar, architect, makelaar, aannemer of bouwvakker. Zij dragen ieder hun eigen steentje bij aan het project en hebben allemaal hun eigen verhaal. Super interessant!

Zou jij de websites voor nieuwbouwprojecten ook meer willen aankleden met sprekende beelden en kopers nog beter willen informeren over de woningen, het project en bijkomende zaken? Schakel dan Jacx Vastgoedpresentatie in! Want met bijpassende projectfotografie bij de content gaat het project pas echt leven!